Vysychající vosk?

Jak zachránit zaschlý krém nebo vosk na boty? Jistě jste se s tím již sami setkali. Otevřete plechovku s voskem, nebo krémem, který jste náhodou již dlouho nepoužívali a zrovna když je třeba, vosk je celý vyschlý, drolí se a nedá se použít. 

ztvrdlý vosk na boty péče o boty

Co s tím a co je toho příčinou? Příčin může být hned několik. Mezi ty hlavní patří nedostatečně uzavřený obal. Vždy po práci se ujistěte, že plechovka, nebo sklenička je řádně uzavřena. Jiným důvodem může být stáří, ale to to by muselo jít o opravdu vousatý produkt :o) Nejčastějším důvodem ale bude složení vosku. Lacinější přípravky, řadící se zpravidla do kategorie bězné drogerie totiž obsahují minimum přírodních složek a naopak mnoho látek těkavých. Ty z principu věci časem vyprchají a vosk ( v tomto případě mu říkejme leštidlo ) tvrdne a začíná se drolit.

Dnes se podíváme na konkrétní příklad. Nebudeme testovat nějaké obyčejné leštidlo z drogerie, ale sáhneme si do vlastních zásob. Saphir Amiral gloss je přípravek určený pouze k dosažení vysokého lesku. Neobsahuje žádné výživné látky a již z výroby je tvrdší struktury. Navíc velmi rád časem vysychá. Zde můžeme pozorovat markantní rozdíl mezi jinými vosky Saphir, které obsahují vysoké procento včelího a jiného vosku přírodního původu, který s časem nijak výrazně nedegraduje a je stále měkký. 

vosk na boty vyschlý ztvrdlý

Drolivý a ztvrdlý vosk netřeba vyhazovat. Otevřenou plechovku umístíme do pečící trouby a při 80-100°C ji tam asi deset minut necháme na středním roštu. Otevřenou proto, že jednak vidíte stupeň tání a za druhé zavřenou by se vám nemuselo podařit s tekutým obsahem otevřít, abyste se zvědavě podívali a nerozlít obsah. Což nechcete.

vosk na boty péče o boty jak krémovat boty

Ano, vosk je během tání cítit. Ale nic hrozného to není. Poté co celý obsah zkapalní, můžete jej pro jistotu promíchat třeba párátkem a nechat opět ztuhnout. Vosky se nanáší hadříkem, nebo houbičkou pro lepší kontrolu množství, které by mělo být vždy minimální. Takto můžete nejen využít zbytky vosků z různých obalů, ale také si můžete namíchat vlastní odstín, tak, že do bezbarvého vosku přidáte požadované množství jiné barvy. 

vosk na boty jak voskovat boty jak ošetřit kožené boty

Kdo pamatuje vojenskou službu, vzpomene si na čadící zapálenou plechovku s černým leštidlem. To prosím nedělejte. Jednak tim celý obsah ničíte a za druhé vzniklý kouř je dosti toxický. 

Vysychající vosk?  - 1302540 - Vysychající a ztvrdlý vosk na boty

Vysychající a ztvrdlý vosk na boty

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz