Skvrny od dezinfekce

Jak vyčistit skvrnu od desinfekce na kožených botách? Doba je taková. Desinfekce na každém kroku. Možná se vám to ještě nestalo, ale nemálo našich klientů se na nás obrací právě s touto potíží. Mnoho druhů desinfekce je tekutých, namísto praktičtějšího gelu a ke kapkám na oblečení či botách tak není nikdy dost daleko. 

skvrny od desinfekce

Potíž s desinfekcí na botách je v jejím složení resp. alkoholové složce a toho, že si kapky pravděpodobně včas nevšimnete. Setřete-li ji včas, pravděpodobně se nic nestane. V opačném případě si toho všimnete až druhý den a boty vypadají na vyhození. Nehezká světlá stopa stékající kapky zdobí vaše boty. Jak je zachránit si povíme v následujícím testu. 

skvrny od desinfekce

Naše bota modelka byla normálně používána, přímo před testem nijak zvlášť neošetřena. Nicméně v dobré kondici, v předchozím životě krémována a voskována. Takže na první dobrou jí polití desinfekcí nic neudělalo. Stačilo setřít. Ale koho by to zajímalo, když už na svých botách skvrnu má, že? :o) Při ponechání gelu přes noc se již výsledek dostavil a na kůži vznikla příkladná jakoby vyleptaná skvrna. Za mokra ještě lépe viditelná. Alkohol v gelu způsobuje lokální odbarvení a spolu s dalšími složkami vytvoří i nesympatické okraje skvrny. V první řadě se musíte zbavit těchto okrajů, místo vyčistit a odmastit. K tomu se výborně hodí odbarvovač Famaco, odstraňovač skvrn na kůži, nebo univerzální lihový čistič. 

skvrny od desinfekce

Pomocí namočeného hadříku se elegantně skvrny zbavte, doširoka, do ztracena. Mokrá kůže je tmavá, jakmile vyschne zase vybledne. No fear. Jsou-li po zaschnutí stále patrné nějaké okraje, postup opakujte.  

skvrny od desinfekce

skvrny od desinfekce

Vyčištěné místo můžete barvit dvěma způsoby. Krémem nebo opravným krémem. Ideální je kombinace, záleží na původní barvě a rozsahu poškození. Opravné krémy se vyrábí v omezené barevné paletě, ale jdou míchat, například s bílou. Standardní krémy se vyrábí ve větším množství barev, ale zase nemají takovou krycí schopnost. 

 skvrny od desinfekce

V našem případě jsme tedy zvolili kombinaci krému a opravného krému s trochou vosku navrch. Výsledek můžete vidět na fotografiích. U lokálních oprav na botách nezapomínejte na fakt, že se na své boty obyčejně nedíváte z 20cm, ale pravděpodobněji z dvou a více metrů. Pokud jste puntičkáři a pod drobnohledem stále nejste s výsledkem spokojení, boty si obujte a požádejte někoho druhého, ať opravu zhodnotí. Je spíše jisté, že si postiženého místa ani nevšimne. 

skvrny od desinfekce

Opravu můžete svěřit i profesionální dílně, ale bude o dost dražší. Všechny použité přípravky navíc nejsou na jedno použití a budou se vám jistě hodit i nadále. 

skvrny od desinfekce

 

Skvrny od dezinfekce - 1302774 - Jak vyčistit skvrny od dezinfekce

Jak vyčistit skvrny od dezinfekce

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz