Šampon na semiš✔️

Když kartáč nestačí.

Jak čistit semišové boty mokrou cestou? Šampon na semiš je nezbytným pomocníkem při péči o všechny boty z broušené kůže. A to jak semiš, tak nubuk. Broušená kůže do sebe v provozu lecos nachytá a když už prosté prokartáčování nepomáhá, je třeba sáhnout po přípravku na mokré čištění, tedy speciálním šampónu. 

Jak čistit semiš šampon na semiš

Navíc při tomto způsobu očisty dojde i k rozjasnění původní barvy kůže, třebaže je na to lepší přímo renovátor na semiš. Základní dovedností šampónu je čistit, takže jej pojďme podrobit krátkému testu. Lahvička o objemu 100ml se na první pohled jeví malá, stejně jako přiložený kartáček. Nicméně po prvním použití zjistíte, že Vám vystačí alespoň na 4páry bot a to je tak akorát. K čištění budete potřebovat malou čistou misku a hadr. Mikrovlákno bude v tomto případě lepší, protože nepouští žádné chlupy. 

Jak čistit semiš šampon na semiš

Z boty je vhodné vyšněrovat tkaničky, stejně jako při každém důkladnějším čištění a do boty umístit napínáky. Na mytí jsou výborné plastové, nemusíte se bát že navlhnou :o) Ty dřevěné není moc dobré koupat, ale zase vám připomenou, že voda nepatří do vnitřku boty, ale jen na povrch.  Pokud je to možné pracujte v ochranných rukavicích. Šampón není jedovatý, ale zvyknete si chránit své ruce a až sáhnete po po něčem agresivnějším, už ze zvyku v rukacicích. Trochu šamponu jsme nalili do misky a přiloženým kartáčkem jsme nanášeli na předem prachu zbavenou botu. Kartáček toho na první pohled moc nenabere, ale zjistíte, že to je přesně takové množství, jaké je potřeba. Trochu. 

Jak čistit semiš šampon na semiš

Namáčeli a kartáčovali jsme, dokud povrch boty nebyl na všech místech mokrý a pak ještě krouživými pohyby zapracovali šampón do kůže. Mělo by to pěnit. Jestliže nepění, přidejte šampón. Způsob pohybu je důležitý, odvíjí se od něj, jak moc to bude cákat okolo  :o)  Do misky je lépe nalít jen opravdu trochu přípravku a je-li třeba, přilít. Zbyde Vám tak více na příště, protože není vhodné již použitý šampón přelévat zpět. Pravděpodobně již bude obsahovat špínu, kterou na jiných botách nechcete.  

Jak čistit semiš šampon na semiš

Mikrovláknovým hadrem co nepouští vlákna jsme otřeli tam kde to kape, nebo je příliš mokré a poté na napínácích necháli dobře vyschnout. Jestli napínáky ještě nemáte, vycpání novinami poslouží také. Doba schnutí je ideální třeba přes noc v pokojové teplotě. Vycpáním nebo napínáky zajistíte, že kůže bude vyrovnaná při čištění a především při schnutí se nepokroutí. 
Poté boty prokartáčujte mosazným kartáčem pro obnovení chlupatého vzhledu a máte hotovo. Testované boty nebyly nijak moc špinavé, ale přesto byl rozdíl evidentní. 

Jak čistit semiš

Pokud by bylo třeba obnovit nebo oživit barvu více použili bychom v této chvíli Renovátor semiše s barvou, ale o tom jindy. Na závěr každé péče o semišové boty používejte impregnaci ve spreji. Raději značkovou, vyhnete se nepříjemnému překvapení v podobě fleků, nebo nefunkčního přípravku. O impregnacích také někdy příště. 

Impregnace na semiš jak impregnovat boty semiš

Šampón na semiš Famaco naleznete ZDE a mnoho dalších návodů například na youtube kanálu ČistéBoty.cz

 

Šampon na semiš✔️  - 1302173 - Jak čistit semišové boty?

Jak čistit semišové boty?

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz