Opravný krém✔️

Jak a kde použít opravný barvící krém na boty?

Opravný nebo barvící krém? Většina našich produktů má celkem výmluvný název a opravný krém není vyjímkou. Každému je asi jasné, že je určený k opravě. Ale čeho konkrétně a jestli může být užitečný i pro Vás si, na to se podíváme v tomto krátkém testu. Odřenou koženou sedačku jsme ve skladu hledali marně a elegán s koženým sakem nebo kabelkou okolo také žádný nešel. Takže jsme skončili u bot, což je koneckonců dobře, těm alespoň trochu rozumíme. Pravděpodobně již máte za sebou životní krok, kdy jste si šli poprvé koupit nějaké lepší boty a zjistili, že kromě gumové existuje ještě i kožená podrážka. A často celokožená. Vypadá velmi elegantně, švy nádherně kontrastují se svrškem, konstrukce boty dává na odiv řemeslnou dovednost ševcovského mistrovství. 

Opravný krém na hrany podrážek

Vrstvená podrážka podpatku může být dokonce skládaná z různých barev. Potešení pro oko. Časem ovšem zjistíte, že stopy po nošení ( a zakopávání ) , které šly u gumové podrážky zakrýt otřením hadrem a trochou černého krému, nemusí u kožené podrážky stačit. Resp. to ani není vhodné řešení. Okopávání a otěru se u kožené podrážky prostě nevyhnete a hranice mezi nedbalou elegancí a zanedbanou péčí je velmi tenká. 

Opravný krém na hrany podrážek

Čas od času tedy bude nutné hrany se o podrážky postarat. Tuto péči lze zahrnout např. do sezonní údržby a rozdělit na péči o spodní část podrážky a hrany podrážky.  O výživě a ošetření stehů jindy, dnes o hranách. Ke krátkému testu jsme použili botu s celokoženou podrážkou, která po nějaké době začíná volat o pomoc. Zde se můžeme rozhodnout, jestli budeme barvu hran podrážky udržovat původní, zpravidla hnědou v různých odstínech, nebo černou, která zakryje vše. Opravný krém narozdíl od krému výživného neobsahuje žádné výživné složky a naopak obsahuje mnohem více pigmentů a stabilizátorů za účelem vysokého krytí a malého otěru. K opravě, resp. zykrytí či vyplnění rýh a škrábanců obsahuje navíc ještě resin, což je druh pryskyřice. Jak barevný opravný krém použít? 

K nanášení krému je ideální Váš vlastní prst v nitrilové rukavici. Získáte tak dokonalý cit, který Vám žádný hadřík, ani houbička nedokáží nabídnout. Kartáček na tuto práci není vhodný vůbec. 

péče o boty jak čistit kožené boty

Krému vždy nabírejte jen minimum, jen do něj lehce ťukněte. Klidně i otřete o hranu skleničky. Vždy je lépe nanést dvě, nebo tři slabší vrstvy než rozmazávat jednu silnou. Botu držte pevně, ideálně s napínákem uvnitř. Hranu podrážky podle potřeby natřete a důrazně se vyhněte kontaktu krému se svrškem boty. Pokud si nevěříte, nebojte se použít papírovou maskovací pásku. Jestliže se Vám to již stalo a hledáte návod co s tím, je pozdě :o) V takovém případě, než krém zaschne, můžete zasáhnout odstraňovačem skvrn a doufat. Dobrá zpráva je, že jiným odstínem opravného krému můžete takové následky napravit i na svršku boty. Hrany podrážky nechte krátce zaschnout a podle potřeby zopakujte. A to je vše. Až do příští vycházky po dlažebních kostkách.. Pamatujte, že boty nemusí vypadat stále jako nové a patina jim velmi sluší, ale bez Vaší pomoci a péče se prostě neobedjou. Jedině tak budou vypadat dobře. 

Opravný krém na hrany podrážek

Ekvivalentem barvícího opravného krému Famaco je krém Saphir Renovatrice. Nabízí se v tubičkách a díky bílé barvě si můžete namíchat svůj vlastní odstín. ZDE

Opravný krém✔️  - 1302201 - Opravný krém na hrany podrážek

Opravný krém na hrany podrážek

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz