Nejsou napínáky jako napínáky..

Jak vybrat napínáky do bot? Rádi byste si vybrali svoje první napínáky do bot a nevíte kde začít? Co třeba pár informacemi? Pár nám jich již rukama prošlo a známe jejich silné i slabé stránky. Navíc se s Vámi o to rádi podělíme. Předně je třeba si říci, že napínáky by měly být určitě dřevěné. Jednoduše proto, že dřevo dokáže nasávat z kůže bot vlhkost z nohou i přebranou od okolí. A to pouze dřevo nelakované. 

Cedrové napínáky do bot

O plastových napínácích řeč nebude a to proto, že jsou vhodné předevších do výlohy drogerie, nikoliv do kvalitních bot. Napínáky volte pokud je to jen trochu možné tzv. full size. S plnou patní částí a dvěma napínacími tyčkami. Dvě jsou vždy více než jedna a konstrukce je tak pevnější. Rovněž i síla napnutí bývá rovnoměrnější. Lakované napínáky jsou vhodné zejména pro sezonní uložení ošetřených bot. Tráví-li část Vaší sbírky bot měsíce v botníku a dostane se na ně řada jen sporadicky, nejsou lakované napínáky žádný problém.  Naopak jsou velmi trvanlivé, nemění barvu a vypadají božsky. Nedá se do nich ani červotoč. Svou cenou jsou vysoko nad běžným průměrem, ale zde opravdu platí, že si je kupujete na celý život. Pro denní použití jsou pak vhodné napínáky nelakované. Mohou být z různých druhů dřevin a to jim dodává typické vlastnosti. 

napínáky do bot

Setkat se můžete zejména s dřevem bukovým, protože je levné a celkem dobře se dá opracovávat. Je sice tvrdé, ale dobře vyschlé se netřepí a netvoří třísky ve složitějších tvarech. Teoreticky by při správné konstrukci napínáku měly také vydržet věčně. Potíž bývá v tom, že zpravidla padají do nižší cenové kategorie, dřevo není kvalitní a kování je designováno do rozpočtu.  Na takových napínácích neušetříte a budou jen k zlosti. 

napínáky do bot, napínáky na boty

Asi nejznámější jsou napínáky ze dřeva cedrového. Cedr je dlouhověký strom rostoucí na severozápadním pobřeží severní Ameriky. Jeho dřevo je konzistentní,pevné, má krásnou kresbu, barvu a dokonalou vůni. Cedrové napínáky jsou pro denní použití nejlepší volbou a to kromě uvedených důvodů i proto, že cedrové silice působí přirozeně antibakteriálně. Kromě všech kouzelných vlastností, jež Vám popíše téměř každý slušný obchod, Vám prozradíme i něco navíc. 

Cedrové napínáky do bot , napínáky na boty

Prakticky veškerá výroba napínáků se odehrává v Číně. Kvůli ceně. To ovšem neříká zhola nic o kvalitě. Cedrové dřevo je dováženo z Ameriky, protože v Číně neroste. Následně je zpracovávno na moderních CNC strojích, které z hranolů vysochají základní tvary napínáků.  Děje se tak v obřích továrních halách, kde naráz pracují desítky CNC strojů současně a chrlí dřevěné polotovary. Ty se následně dokončují na bruskách ručně, tam kde je to potřeba. Osazení kováním probíhá taktéž ručně.  Zde se již láme chléb kvality. Osazení můžete mít v jakékoliv kvalitě z jakéhokoliv materiálu. Záleží na zadání. Napínáky jsou vyráběny ve velkých seriích a brandují ( opatřují značkou, logem, designem.. ) se pro zadavatele, tedy značku, pod kterou budou nabízeny k prodeji. To mnohdy znamená, že napínáky luxusní značky se vyrábí ve stejné hale jako napínáky druhořadé. 

Cedrové napínáky do bot

Na co si tedy dát při jejich výběru pozor ? 

Určitým vodítkem může být cena. Renomovaný značkový obchod si nedovolí prodávat podřadné zboží za značkovou cenu. Vždy, když nemůžete napínáky fyzicky vidět a vzít do ruky, soutřeďte svou pozornost na fotografie. Jestli jsou jedna jako druhá - jsou od výrobce, nebo distibutora. To nic neříká o tom, co ve své objednávce reálně obdržíte. Naše napínáky Famaco procházejí několikanásobnou kontrolou lidských rukou a očí. Prošly naším fotostudiem. Za jejich kvalitu ručíme. A jsou přesně takové, jak Vám je ukážeme. Dále zaměřte svou pozornost na detaily kování. Chromované prvky by měly být foceny v detailu. Jen tak uvidíte, jestli je chrom, nebo nikl kvalitní a hladký. Nekvalitní se bude loupat, nebo korodovat. 

napínáky do bot

Stejně tak mosazné prvky. Nové vypadají krásně, ale za pár měsíců tomu již tak být nemusí. Sledujte kvalitu dřeva. Hladké, jemně broušené, vonící i z fotky. Tak to má být. Bohužel nelakovaný cedr skutečně dobře absorbuje vlhkost a ani jeho antiseptické účinky nejsou všemocné. 

napínáky do bot

Při nákupu ze zahraničí, kdy balíček čeká dlouhá cesta, nebo při chabé kvalitě balení prodejcem, může dojít i k plesnivění dřeva. Často právě kvůli nevhodnému balení v igelitu, nebo příliš voskovaném papíru, nedovolující dřevu pořádne dýchat. 

napínáky do bot

Volte prověřeného prodejce, neřiďte se pouze cenou. ( Naše cena byla stanovena ihned před 5ti lety a nikdy se nezměnila, je totiž férová ) Často narazíte na již od.. nebo degresivní cenu ale kdo kupuje 8 párů neznámé značky najednou.. Napínáky Famaco jsou baleny v pevné kartonové krabici s absorbéry vlhkosti. Dále zvažte, jestli nákupem například v zahraničí nebo s degresivními cenami skutečně ušetříte. Řešení reklamace nemusí být vždy snadné a nikdo neříká, že dobře dopadne. Často za problémy může více stran a černého petra máte Vy. 

napínáky do bot

Co říci závěrem? 

Náš vrchní expert Marcel B. by jistě řekl, že ty naše jsou prostě nejlepší. Nebyl by daleko od pravdy. Ale i u nás se vyskytují nepovedené páry. Někdy končí ve výprodeji, jindy v kamnech. A to proto, že do prodeje pouštíme jen 100% kvalitu. 

napínáky do bot

Ne nadarmo se tento design napínáků branduje i pro mnoho jiných značek. Tvarem patní části a zejména špičkou se nejlépe trefuje do Evropského designu společenských bot a dá se říci, že sedí dokonale. Na  každých 1000 prodaných párů připadají zhruba dvě reklamace a jedna z nich byly například oba napínáky levé. Pro konstrukční nebo materiálovou vadu nebyl reklamován jediný pár. Reklamace řešíme vždy okamžitou výměnou. 

 Napínáky do bot

 Cedrové napínáky do bot jsou elementární výbavou, pokud to s botami myslíte vážně. Dopřejte si alespoň jeden pár a uvidíte, že nezůstane jen u jednoho..

 

 

Nejsou napínáky jako napínáky.. - 1302830 - Napínáky do bot

Napínáky do bot

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz