Jak vybrat napínáky do bot?

Jak vybrat napínáky do bot?

Napínáky do bot jsou prostě téma. Nejenže se objevují jako Must-Have v každém průvodci a každém ebooku na téma boty, ale ještě kolem nich putuje spousta více či méně zaručených informací a někdy i polopravd. Na kousek dřeva nejsou mnohdy zrovna levné a před jejich pořízením je dobré získat o nich pár informací. A protože je to přesně v duchu ukázat-vysvětlit-prodat zde tyto informace dostanete pěkně pohromadě. 

Cedrové napínáky do bot napínáky na boty

Prakticky veškerá výroba napínáků se odehrává v Číně. Kvůli ceně. A je celkem lhostejno, jestli se jedná o napínáky plastové, vesele barevné, cedrové, bukové, ořechové nebo luxusní mahagonové. To neříká zhola nic o kvalitě. Cedrové dřevo je dováženo z Ameriky, protože v Číně neroste. Jiné druhy dřev se vybírají podle požadovaného výsledku. Následně je dřevo zpracovávno na moderních CNC strojích, které z hranolů vysochají základní tvary napínáků.  Děje se tak v obřích továrních halách, kde naráz pracují desítky CNC strojů současně a chrlí dřevěné polotovary. 

Ty se následně dokončují na bruskách ručně, tam kde je to potřeba. Osazení kováním probíhá taktéž ručně.  Zde se již láme chléb kvality. Osazení můžete mít v jakékoliv kvalitě z jakéhokoliv materiálu. Záleží na zadání. Může to být obyčejná slitina, ale může to být i čistá mosaz. Niklované, chromované..jak je ctěná libost. Napínáky jsou vyráběny ve velkých seriích a brandují ( opatřují značkou, logem, designem.. ) se pro zadavatele, tedy značku, pod kterou budou nabízeny k prodeji. To mnohdy znamená, že napínáky luxusní značky se mohou vyrábět ve stejné hale jako napínáky druhořadé. 

napínáky do bot napínáky na boty

Vhodné je vybírat napínáky podle toho kde a jak je hodláte používat. To se bohužel často neříká. Pak zjistíte, že neúměrně zatěžují zavazadlo na cesty, nebo obsahují kovové prvky, což je zase nevhodné při kontrole na letišti. Lakované napínáky zase nejsou schopné absorbovat vlhkost, nelakované se zase rády ušpiní, když je necháte v botách při čištění. 

Následující tabulka to pěkně sumarizuje. 

napínáky do bot jak vybrat napínáky do boty

 Sestupně nelakované dřevo, lakované dřevo, nelakovaný cedr, plast. Plastové jsou jednoznačným vítězem na poli dlouhověkosti a malé hmotnosti, Cedrové nejlépe absorbují vlhkost, lakované mají mnohdy vynikající povrchovou úpravu a žádné třísky. Jak je to s velikostmi?

 Velikost volte jednoduše podle velikosti vaší boty. Máte-li boty s jiným označením velikostí než EU, zjistěte si ekvivalent EU velikosti přímo u výrobce, nebo použijte orientační tabulku.

  napínáky do bot

  Snažíme se nabízet velikosti, které máme fyzicky skladem. Proto se v nabídce velikostí některé zobrazují a jiné ne. Jakmile objednané naskladníme, v nabídce se objeví. Nutno podotknout, že cedrové napínáky jsou asi nejpraktičtější. I proto jsou u nás nejrozšířenější. Vzhledem k trhu se s nabídkou luxusních napínáků za několik tisíc Kč prakticky nesetkáte. ( Že by díra na trhu ? :o) )

Přestože je dnes možné nakoupit z pohodlí domova zboží z druhé konce světa, doporučujeme napínáky nakupovat v ČR. Pokud je to jen trochu možné. Jestli Vámi požadované na našem trhu nejsou, nedá se nic dělat. Ale v případě nákupu v neznámém obchodě v zahraničí můžete narazit na různé praktiky, přístup nebo jinou komplikaci, která Vám zaručeně výhodný nákup znechutí. 

napínáky do bot, jak vybrat napínáky, cedrové napínáky

Něco o tom víme. Malou ochutnávku najdete v článku Nejsou napínáky jako napínáky. Fotka vypadá lákavě, cena také, ale obsah balíčku byste nejraději neviděli. S poštovným do ČR, kurzovým rozdílem, poštovným při vrácení zboží zpět do zahraničí a nejasným výsledkem reklamace je veškeré potěšení z lepší ceny to tam, než řeknete "sleva". 

Prošly nám rukama napínáky mnoha značek a stále se držíme napínáků Famaco. Za svou přijatelnou cenu totiž představují to nejlepší na co jsme za léta v oboru narazili. Edit: dokud jsme nenavázali v létě 2019 spolupráci s Hamburskou značkou Schlesinger. Nechají si sice za pověstnou německou kvalitu trochu připlatit, ale stojí za to.  Schází Vám v článku nějaká informace? Jaké napínáky na trhu marně hledáte, nebo jaké by se Vám líbily?  Neváhejte nám napsat.

Jak čistit kožené boty, péče o boty

Jak vybrat napínáky do bot? - 1302829 - Napínáky do bot

Napínáky do bot

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz