Jak ošetřit nové boty?

Jak ošetřit nové boty? Jak se o ně postarat, aby vydržely a vypadaly pořád k světu? Jeden by si mohl myslet, že nové boty vybalí z krabice a půjde. U kožených bot to často nestačí. Nové auto je také potřeba citlivě zajet. 

 

Jak vyčistit boty

Předně je nutné si uvědomit, že každé boty vyžadují péči. Pokud se o boty nestaráte a nosíte je, dokud nevypadají úplně hrozně a pak si koupíte nové, nemusíte číst dále. ( nebo možná spíše ano..) Bota z továrny ještě svou krásu v podstatě skrývá.  Je sice ošetřena jakousi impregnací, aby obstála při transportu a nalákala kupce, nicméně do ostrého provozu to nebude stačit.

Stejně tak co se týká tvrdosti kůže. Aby Vám bota pěkně sedla, netlačila a "rozšlápla" se přesně podle vašich představ, použijte v prvním dnech nošení roztahovač obuvi F16. Změkčí kůži v ohybech tak, aby netlačila a lépe se přizpůsobila vaší noze. Dražší alternativou je přípravek Saphir Shoe-eze. Původem německá receptura, odkoupená světovým leadrem zaručuje perfektní účinek. Nové boty je třeba rozcházet pomalu. Několik kratších procházek a bude to dobré.

roztahovač nových bot, tlačící boty, změkčení kůže

Poté je třeba svrchní kůži ošetřit minimálně kvalitním krémem, nebo voskem, jsou -li z hladké nebroušené kůže.  Dejte si s tím trochu práce. Krém je třeba do kůže pořádně vmasírovat. Vosk naproti tomu nanášejte střídměji a ideálně na místa, kde se kůže neohýbá. Předejdete tak vzniku a zvýraznění vrásek. Uvidíte jak se barva boty rozzáří a lesk se znásobí. U semišových je to jednodušší, ale důležitější. Impregance!

Jak vyleštit kožené boty pomocí vosku

K leštění použijte čistý leštící kartáč, čím větší, tím lepší. Ušetříte si námahu. Volte kartáč s vysokým a měkčím chlupem. Když jsme u lesku, použijete-li premiové produkty, jako Saphir, nebo Famaco, snadnost dosažení kýženého efektu Vás jistě příjemně překvapí. Zejména Saphir disponuje v tomto ohledu značným wow efektem. 

Jak leštit kožené boty? včelí vosk na boty
Nové boty vždy ošetřujte bez tkaniček. Zbytečně byste je zanesli voskem a nedostali se pod šněrování, kde je ošetření samozřejmě také třeba. Jestli si netroufáte na správné našněrování, je to příležitost rozšířit si obzory. Pomoci s můžete třeba tím, že si šněrování vyfotíte :o)  
Chcete-li svým botám dopřát opravdu komplexní péči, před voskováním použijte kondicionér, nebo Saphir Renovateur který kůži ještě více zvláční a po prvním rozleštění teprve aplikujte vosk.

barevný krém na boty

Po pár prvních kilometrech u bot s koženou podrážkou neopomeňte tuk na podrážky. Zejména v zimě je opravdu na místě. je to jakási daň z luxusu. Další kousek kůže, o který je potřeba se postarat. Šité boty jsou v oblasti švů citlivé na vodu a vlhkost a tuk na podrážky tato místa dokáže správně a funkčně obsloužit. 

Tuk na kožené boty

U nových zimních bot dáváme přednost i kvalitní vnitřní vložce, pokud jí boty nejsou vybaveny. Kožená může studit nebo klouzat, ale bavlněná zimní vložka z nich udělá učiněný pokojíček. Nově máme v nabídce velmi, ale opravdu velmi příjemné zimní vložky Polaire.

Pak už jen zbývá našněrovat zpět tkaničky ( můžete si zvolit vlastní styl šněrování, ne ten co vám upletli v továrně ) a vyrazit na první krátkou procházku. Nové boty potřebují svůj čas, aby Vám padly. Není dobré to lámat přes koleno. Rozhodně nemáčet, neolejovat, nenaklepávat kladivem a podobá zvěrstva !

jak vyčistit kožené boty

Alespoň u těch nejlepších bot mějte pár cedrových napínáků. Můžete je klidně střídat, ale když Vám boty zmoknou, nebo si potřebují odpočinout po dlouhém dni, není nic lepšího. Cedrové dřevo pohlcuje vlhkost a napínák zamezí pokroucení vysychající boty. A navíc v botníku skvěle vypadají. Cedrové napínáky vydrží dlooouhá léta a vystřídá se na nich mnoho párů bot, určitě se vyplatí je mít. Napínáky Famaco jsou za fér cenu a v prvotřídní kvalitě. Dobře rozchozené a pravidelně ošetřované boty Vám budou dělat dlouhou dobu radost a navíc budou vypadat bezvadně.

Podobnou kůru je dobré zopakovat jednou za měsíc až dva, minimálně však na podzim a na jaře, nebo zkrátka kdykoliv se Vám bude zdát, že to potřebují. Ať jsou vaše kroky úspěšné!

J. Filip, majitel www.čistéboty.cz

Cedrové napínáky do bot, napínáky

 

 

 

 

Jak ošetřit nové boty? - 1302832 - Jak ošetřit nové boty?

Jak ošetřit nové boty?

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz