Jak leštit kožené boty?

Jak leštit a vyleštit kožené boty? V tomto dílu se podíváme trochu blíže na velké téma Lesk. Jsou situace a druhy bot, kde se přílišný lesk prostě nehodí. Přitahuje totiž více pozornosti, než by si mohl ledaskdo myslet. Naopak vhodně zvolené boty v dokonalém stavu určitě podtrhnou celkový outfit a když už si s nimi dáváte práci, proč na ně jednoduše pozornost nestočit cíleně. 

jak leštit kožené boty

Jak na to? Standartní krémy na obuv jsou jakýmsi kompromisem mezi výživou a leskem. Od jednoho přípravku těžko můžete chtít vše najednou. Krémy na boty zpravidla obsahuji i leštící složky jako jsou různé druhy vosků, ale lesk není jejich prioritou. U laciných krémů nebo leštidel se často setkáte se složením s vysokým obsahem ropných produktů a celkem odpudivým zápachem. Výsledky leštění se mohou rapidně lišit. Chcete-li dosáhnout precizních výsledků a své boty udržet ve skvělé kondici, sáhněte určitě po krémech a voscích světové špičky v tomto oboru. Takovými Famaco i Saphir bezesporu jsou a nebyli by jimi, kdyby jejich přípravky nestály opravdu za to. 

Jak leštit kožené boty? včelí vosk na boty

Chcete-li dosáhnout vyššího lesku, než nabízí krém, sáhněte po vosku. Nebo ještě lépe po specializovaném přípravku na dosažení vysokého lesku. Boty před leštěním musí být již perfektně čisté, ošetřené krémem a vyleštěné leštícím kartáčem. Jak na to se dozvíte v Průvodci o hladké kůži. 

Jak leštit kožené boty?

Nyní k dosažení vyššího stupně lesku přijde na řadu vosk. Vosk se nanáší na místa na botě, která drží tvar a neohýbají se. Tam by totiž docházelo k praskání voskové vrstvy a vzniku a zvýraznění vrásek. Takovými místy jsou zejména pata a špička, často oddělená švem, tzv. cape toe. Mějte na paměti, že každá kůže je trochu jiná a některé jsou k dosažení vysokého lesku vhodnější a některé méně. Zrcadlový lesk v němž se uvidíte je dílem mnoha opakování, cviku a těch nejkvalitnějších přípravků. 

 

Jak leštit kožené boty? včelí vosk na boty

Vosky se nejlépe nanáší čistým bavlněným hadříkem. Naruby otočená leštící rukavice se  ukázala být velmi vhodná. Vosku nanášejte vždy jen naprosto minimální množství a dobře jej roztírejte. Můžete si dopomoci malou kapičkou vody do které jen zlehka ťuknete prstem a přenesete na leštěné místo. Na čistokrevnou Glasage se nepoužívá letící kartáč, ale pouze hadřík, nebo leštící rukavice s ovčí srstí na konečné rozleštění. Dokonalý výsledek vyžaduje trochu tréningu. 

Jak leštit kožené boty? Lesk na boty

Dopomoci si můžete i přípravkem, který má za cíl pouze lesk. Nic jiného neumí. Saphir Amiral gloss byl vytvořen pouze za tímto účelem a neobsahuje žádné výživné složky. Můžete s ním docílit vysokého lesku i na jinak obtížně leštitelných površích. V neutrální variantě neobsahuje žádné pigmenty a bude Vám k dispozici na jakékoliv kožené boty. S pomocí kapky vody, nacvičeného pohybu a přiměřeného dávkování můžete snadno docílit zrcadlového lesku, ve kterém se skutečně uvidíte. 

 

 A aby toho nebylo ke studiu málo, na našem Facebooku najdete i videa leštěním se zabývající, neboť číst a vidět je podstatný rozdíl.  Lesku Zdar!

Jak leštit kožené boty?

Jak leštit kožené boty? - 1302828 - Jak leštit kožené boty?

Jak leštit kožené boty?

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz