Jak čistit aplikační kartáčky? ✔️

Zaschlé krémovací kartáčky? Zajímá Vás jak zbavit své nanášecí kartáčky zaschlých zbytků krému? Jistě to znáte, pořídíte si v dobré vůli hned několik kvalitních nanášecích kartáčků, na každou barvu jeden. Těšíte se z jejich krásy a bohatého kvalitního osazení ( chlupů :o) ) ale jen do prvního, resp. druhého použití. Při něm totiž zjistíte, že ten jemnoučký kartáček je celý olepený, štětiny jsou zatvrdlé a slepené a citlivé nanášení krémů je takovým polenem prakticky nemožné. 

nanášecí kartáček na krém na boty

Zásadou číslo jedna pro dlouhý život aplikačního kartáčku je umírněnost. Nabírejte vždy jen minimální množstvé krému a dobře jej roztírejte, tak aby na kartáčku samotném ho zbývalo jen minimum, nebo žádný, prostě jakoby dosucha. Nanášejte vždy ve velmi slabých vrstvách a je-li to třeba, aplikaci opakujte. Po skončení práce, nenechávejte kartáček jen tak ležet, ale otřete jej do hadříku, promněte štětiny a kartáček pročísněte leštícím kartáčem stejné barvy. V tuto chvíli již nehrozí, že by došlo k ulepení leštícího kartáče a aplikačnímu kartáčku to pomůže udržet štětiny neslepené. 

Jak čistit nanášecí kartáčky?

Vždy ovšem časem přijde den, kdy bude třeba aplikační kartáček vyčistit více, obnovit měkkost jeho osazení a zbavit jej všech zbytků krému nebo zachlého vosku. Jak na to?Zapomeňte na ředidla a technická rozpouštědla. Otestovali jsme jich hned několik. Acetonem počínaje, přes technický benzin a ředidlem syntetických barev konče. Výsledkem byla rozleptaná miska, silný rozpouštědlový zápach a kartáčky nebyly o nic krásnější než dříve. Na místě je podívat se do klasicé výbavy milovníka bot a vyzkoušet něco z přípavků k tomu ne sice prioritně určených, nicméně jak brzy zjistíte plně vyhovujících. 

čistič Saphir Reno'Mat

Vyzkoušeli jsme tři. Mýdlo na kůži, univerzální čistič Famaco a Reno'Mat od Saphiru. K práci jsme použili černé nitrilové rukavice a dobře radíme, udělejte totéž. Všechny tři přípravky jsou rozpouštědla a pro styk s lidskou kůží nejsou určené. Nitrilové rukavice chemikáliím odolávají bravurně a navíc neztratíte nic z citu v prstech. Do dlaně jedné ruky nalijte malé množstvé přípravku, tak aby nevytékal a kartáček pohyby podobnými jako při aplikaci krému v dlani promněte. Můžete nechat krátce působit, nebo přikápnout trochu přípravku navíc. Chce to cit a cvik, ale těžké to není. 

Jak čistit nanášecí kartáčky?

Následně pod teplou tekoucí vodou kartáček znovu promněte a opláchněte. Pokud bude třeba opakujte. 

Jak vyčistit zaschlé krémovací kartáčky

A který přípravek si vedl nejlépe? Univerzální čistič obsadil třetí místo kvůli silnému zápachu a nepřesvědčivému rozpouštění zaschlých zbytků krému. Možná by potřeboval působit déle. Jako druhé se umístilo sedlové mýdlo na kůži. Velmi snadná aplikace, nestéká, mydlí, rozpouští..co více si přát. Navíc bez zápachu. 

První místo nepřekvapivě patří čistícímu přípravku ze stáje Saphir. Jako světová jednička si zřeteleně drží odstup v dokonalé funkčnosti. Ostatně stejně jako všechny ostatní přípravky Saphir. Reno'Mat rozpouští zaschlý krém i vosk takřka před očima, stačí jej malé množství a opakování postupu nebylo vůbec třeba. Lesk celé akci ubírá jen štiplavý zápach přípravku. 

kartáč na boty

Kartáčky po čištění nechte dobře uschnout při pokojové teplotě, nikdy u zdroje tepla. Namočenému dřevu při rychlém vysychání hrozí popraskání. K tomu se opět váže ta umírněnost. Dřevěné kartáčky nemáčejte zbytečně často a zbytečně moc. Rychlé propláchnutí štětin, oklepání a osušení do hadru je ok, celková koupel může dřevo poškodit. Minimálně esteticky, málokdy se kartáč rozpadne na kusy :o)  Kartáček pročísněte o jiný kartáč a měl by být jako nový. Všechny naše aplikační kartáčky jsou vyráběny zatloukanou metodou, tedy nemusíte mít strach o nadměrné vypadávání chlupů po čištění rozpouštědly. O tom ale více jindy..

S přípravky pracujte vždy v dobře větraných prostorách, vyvarujte se nadýchání a používejte ochranné rukavice. A zástěru :o) 

Péče o boty Saphir jak vyčistit

 

 

Saphir Reno'Mat.

 

 

 

 

 

Jak čistit aplikační kartáčky? ✔️  - 1302356 - Jak čistit aplikační kartáčky?

Jak čistit aplikační kartáčky?

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz