Impregnační sprej✔️

aneb co znamená přiměřeně.

Jak impregnovat boty?

Zdálo by se, že u spreje již není co říct. Ale protože nekvalitní impregancí a špatným použitím můžete napáchat nevratné škody, ještě se na ni podíváme podrobněji v krátkém testu. Funkce je dostatečně popsána v produktové kartě, ale přeci jen si neodpustíme drobné shrnutí. 

Impregnace je látka, pokrývající povrch ošetřeného předmětu vrstvou, na které se neudrží kapky vody především díky síle zvané koheze.  I velmi malá kapička vody nejen, že touto vrstou neprojde, ale je i dostatečně odpuzována na to, aby se na povrchu buď vypařila, nebo sklouzla pryč což je pro změnu adheze. 

Impregnace na semišové boty jak impregnovat boty semiš

To je důležité i u prachových částic a to především u bot a předmětů s otevřeným, tedy jakýmkoliv způsobem broušeným povrchem. Příkladně semiš a nubuk. 

Ale impregnací lze ošetřit skoro všechny povrchy od stanu, přes bundu po boty. Vrstva impregnace se časem stírá a je třeba ji pravidelně obnovovat, nejlépe před očekávanou nepohodou. Impregnovat boty uložené k zimnímu spánku by nemělo moc cenu, nechte to na jaro. 

Naopak zimní boty to v zimním provozu určitě ocení. Impregnační přípravek je dodáván ve spreji především proto, aby byl snadno aplikovatelný a porkýval povrch co možná efektivně a komplexně. Neobsahuje žádné barviva ani deodorační látky a určitě by neměl způsobovat žádné změny na ošetřovaném materiálu. Za podmínky správného použití. 

Impregnace na semišové boty jak impregnovat boty semiš

Jak na to? 

Vyzkoušeli jsme Impregnaci Famaco, která je v podstatě univerzální. Navíc je na rozdíl od mnoha výrobků na trhu opravdu velmi kvalitní. Nad ní stojí snad jen impregnace od Saphiru s nanotechnologií, ale o tom jindy. 

Semišovou botu jsme jen prokartáčovali od prachu mosazným kartáčem na semiš a aplikovali impregnaci. Impregnace se vždy nanáší až na samý závěr péče a pak se již neleští ani nekartáčuje. Došlo by k poškození voděodolné vrstvy. 

Sprej držte dostatečně daleko od boty a povrch delšími tahy přestříkejte. Nikdy v pohybu nezastavte, větší množství na jednom míste není žádoucí. Udává se vzdálenost cca 20cm. Méně by znamenalo riziko stékání a potenciální skvrnu. Boty zahalte aerosolovým oblakem  :o) a nechte na dobře větraném místě zaschnout dle návodu na obalu. 

Impregnace na semišové boty jak impregnovat boty semiš

Botu jsme poté vystavili testu voděodolnosti pod tekoucí vodou z kohoutku v domnění, že se podaří smysluplně vyfotit účinek impregace. Bohužel, nebo spíš bohudíky impregnace fungovala bezvadně a na povrchu boty nebylo možné kapky vody udržet, natož vyfotit. Okamžitě se koulely jedna po druhé pryč z povrchu. 

A to jsme vlastně chtěli, že? 

Impregnaci Famaco naleznete ZDE.

Impregnaci Saphir Nano ZDE

Impregnační sprej✔️  - 1301789 - Impregnační sprej

Impregnační sprej

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz