Čistič skvrn od propisky✔️

Když si potřebujete podepsat boty

Jak vyčistit kožené boty od inkoustu? 

U bot se to nestává tak často, pravda, ale třeba taková kožená sedačka pádu propisky často neunikne. Čistič skvrn od propisky je nejnovější přírůstek do našeho portfolia, přesto jej podrobíme krátkému testu jako jeden z prvních. Testovacím objektem se stala kovbojská bota z hladké kůže, neošetřená jakýmkoliv voskem, aby výsledek nebyl zkreslen jeho ochrannými vlastnostmi. Psací potřebou se stalo klasické kuličkové pero, darem získané na jednání se Zásilkovnou. Ne tak jak si myslíte.. :o) 

Pojem kuličkové pero je zde zásadní, neboť velmi často se kromě nich setkáte v běžné praxi i s gelovými rollery. Ty mají výrazně tekutější náplň a to je rozhodující faktor pro vsakování do kůže. Čím více se vsákne a čím déle tam bude, tím hůře se inkoustu zbavíte. 

jak vyčistit kůži boty od inkoustu

Čistič sám je bezbarvý, s lehkým lihovým odérem. K nanesení jsme použili čistý bavlněný hadřík, nepouštějící chlup. Bílý, aby byl vidět případný otěr barvy. Hadřík jsme zlehka navlhčili o hrdlo nádobky a jemným tlakem jsme se jali čistit. K úplnému odstranění všech stop po inkoustu došlo sice až po opakovaném použití, nicméně vcelku bezpracně a úspěšně. Kůže byla po opakovaném použití mokrá a tmavá, nicméně čistič díky lihovému složení brzy vyprchal a barva se vrátila k normálu. 

jak vyčistit kůži boty od inkoustu

K otěru základní barvy nedošlo, došlo však k lehkému úbytku barvy patinovací, která na konkrétní botě vytváří vizuální efekt. Pokud by tato na kůži nebyla, mohli bychom konstatovat že k žádnému otěru nedošlo. Postižené místo bylo ošetřeno krémem v barvě boty a v podstatě není nijak nápadné. Konstatujeme 95% úspěšnost. Skvrna od propisky se častěji přihodí například na sedací soupravě, než na botě a zachráněné hodnoty bývají neporovnatelně větší než v našem případě :o) 

jak vyčistit kůži boty od inkoustu

Čistič naleznete ZDE.

Čistič skvrn od propisky✔️  - 1302165 - Čistič skvrn od propisky

Čistič skvrn od propisky

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz