Chcete nové boty?

Asi je jasné, že boty nemohou vypadat po celou dobu své životnosti stále stejně. Tak když už mají něco za sebou (pro odvážné kdykoliv) proč je trochu nezměnit. Podle ohlasů na fcb stránce byste rádi viděli, jak se na kůži projeví například krém jiné barvy. Obecně platí zásada, že pokud se nemůžete trefit do podobného odstínu a nechcete riskovat změnu barevného tónu kůže, zvolte vždy bezbarvý přípravek. Nicméně  i tak se barva bot může s narůstajícím věkem lehce měnit, blednout. Máte-li odvahu a chuť si s botami trochu pohrát, zde malá insiprace:

Krém na boty, péče o boty, barevný krém na boty

Hnědé boty ( chestnut ), které již mají nějaká ta léta za sebou, si říkaly o lehký facelift. Použít hnědý krém by bylo nasnadě, ale proč ne třeba červený? 

Krém na boty červený, jak krémovat boty

Krém nemá tolik pigmentu a není natolik krycí aby botu celou přebavil. Ale rozdíl je patrný a vůbec ne špatný. Modrá by mohla být také zajímavá. Černá by jen posunula celý tón do tmavšího spektra a navíc což bude vidět i dále vždy zvýrazní vrásky a odřeniny. 

barevný krém na boty jak krémovat boty

Boty můžete dále oživit i barevným voskem. Ten se aplikuje více lokálně a jak je uvedeno výše, probarvuje mnohem více než krém vrásky. 

Jak krémovat kožené boty

Video s leštěním světlé boty černým voskem viz. níže. Líbí se Vám takový efekt? U bot s neohraničenou špičkou (cape toe) to bude obtížnější alikovat do ztracena, ale jde to. 

jak ošetřit kožené boty krém na boty vosk na boty

Naše hnědo-červená bota tedy dostala ještě černý lesk na špičku. Ten ji jednak opticky zvýraznil, ale také podtrhl několik odřenin a vrásek na kůži. 

jak ošetřit kožené boty, jak leštit kožené boty

U podobných experimentů se snažte být objektivní. Jen vy víte, jak bota vypadala dříve. Jen vy se na ni díváte z 20 centimetrů. Ostatní ji budou vidět ze dvou spíše tří a více metrů. Čisté, vyleštěné boty vypadají skvěle i s patinou. Hodnotí se spíše stav a dojem, než dokonalost. Princ Charles je známý tím, že nosí své oblíbené staré boty dlouhá léta. V perfektním stavu. A vždy vypadají lépe než nový pár, na kterém by se ještě s trochou nadsázky houpala cenovka. 

Na fotografii níže můžete vidět na černý nebo tmavý krém opticky zvýrazňuje vrásky tam, kde se kůže ohýbá a tvoří jakési mramorování. Vůbec nevypadá špatně.

krém na boty, kožené boty, jak krémovat boty

 Když se o své boty budete dobře starat a navíc si s nimi trochu pohrajete, budou nejen skvěle vypadat, ale budou navíc i originální a pozornosti neujdou. Na závěr pár užitečných tipů:

Když budete experimentovat s barvou, vyndejte tkaničky. Leckdy je vhodné zakrýt i prošívání podrážky, nebo se mu alespoň pečlivě vyhnout. Nelíbí se vám barva  chcete zkusit něco divokého? Boty jdou odbarvit odbarvovačem kůže a následně obarvit, nebo pomalovat barvou na kůži. Nakonec lze samozřejmě přelešit voskem, nebo krémem. 

 

Chcete nové boty?  - 1302728 - Krém na boty

Krém na boty

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz