Barva na kůži

Jak použít barvu na kůži? 

Nedalo nám to a nové barvy na kůži Saphir Teinture francaise jsme museli vyzkoušet na vlastí boty. Jak je ostatně v Čistých botách zvykem. Aby bylo hned zkraje jasno, jestli byly boty hezčí předtím nebo potom, to je věc individuálního vkusu. Jako obvykle jde více o to, jak se s přípravkem pracuje, jaké poznatky jsme získali a s čím se patrně na své cestě k nové barvě bot potkáte. 

Barva na kůži Saphir Teinture francaise

 Mnoho inspirace lze získat na Youtube pod heslem Teinture francaise, tato barva od Saphiru je poměrně populární a hned uvídíme proč. Použití je totiž tradičně velmi snadné a efekt jak je u Saphiru zvykem stojí za to. Mohli bychom také najmout štáb a vytvořit dokonalé profi video o tom jak je barva na kůži úžasná a že ji prostě musíte mít, ale upřednostníme pohled amátéra, přesně tak jak to nejspíše půjde i vám, pokud vezmete barvu prvně do ruky :o) 

Takže, kůži je nutné předem odmastit. Může to bý mýdlem, nebo čističem na kůži. V obou případech nechte pořádně vyschnout. Chystáte-li se měnit barvu bot více než v rámci jedné barvy ze světlejší na tmavší, použijte odbarvovač. Máme Famaco i Saphir, fungují oba skvěle. 

Barva na kůži Saphir Teinture francaise

Barva se nanáší buď přiloženým aplikátorem ve tvaru kuličky - funguje navzdory nezvyklému tvaru skvěle a na místech kde je potřebná větší přesnost stětcem potřebné velikosti. Sehnali jsme v papírnictví celou sadu za pár desetikorun. Na některá místa může dobře posloužit i vatová ušní tyčinka :o) 

Barva na kůži Saphir Teinture francaise

Barva se rychle vsakuje a je třeba dát pozor na překrývání vrstev. Barva není krycí a mění vždy ze světlejší na tmavší. Na fotografiích i videu je to ostatně dobře vidět. Je vhodné použít ochranné rukavice, jedny jsou přibaleny u barvy. Pro větší cit doporučujeme nitrilové. Barva by nikdy nemala stékat, stětec otírejte o hadr, nebo hrdlo lahvičky. Jakmile budete se sytostí barvy spokojení, měla by nejméně hodinu schnout při pokojové teplotě. 

Barva na kůži Saphir Teinture francaise

Poté bude matná, takže bude třeba použít buď bezbarvý krém, nebo vosk k opětovnému dosažení lesku. Pokud to nejsou semišky, to dá rozum :o)  Dobrá zpráva je, že k dosažení uspokojivého výsledku není třeba výraznějších výtvarných dovedností. Testovací boty byly obarveny než byste řekli švec a podle nás vypadají dobře. 

Barva na kůži Saphir Teinture francaise

Barvu si můžete prohlédnout (i s videem) , případně zakoupit zde.

Barva na kůži - 1302918 - Barva na kůži

Barva na kůži

Spojte se s námi !

Chcete dostávat informace o slevových akcích, výprodejích a speciálních nabídkách pouze pro členy klubu ČistéBoty.cz ?

Chcete si přečíst nový článek, nebo si prohlédnout nové zboží ?

Nechcete se složitě registrovat ?

Vaše jméno:
Váš email:

Jak snadné, že ? Uvidíte, že nebudete litovat.

Copyright © www.cisteboty.cz, provozováno na systému Shop5.cz